Warsztaty

Dieta i Fitness – Ewa Trusewicz  oferuje kompleksowe programy szkoleniowe oraz wykłady, które świadomie dbają o zdrowie zatrudnionych. Skupiamy się na korygowaniu błędnych nawyków żywieniowych oraz wypracowaniu nowego, zdrowego podejścia do odżywiania się

Metody pracy dobierane są w zależności od indywidualnych potrzeb przedsiębiorstwa i celów owego szkolenia czy wykładu. Współpraca może zatem przyjąć różne formy: od szkoleń w grupach od kilku do kilkunastu osób po indywidualne poradnictwo żywieniowe dla pracowników szeregowych oraz wyższej kadry zarządzającej.

Szkolenia te są świetnym materiałem na spotkania integracyjne, jako sposób motywowania i nagradzania pracowników, jak również wspomagają działania marketingowe i sprzedaży.

Zdrowy, świadomy, dobrze odżywiony i aktywny fizycznie pracownik jest szczęśliwszy, bardziej wypoczęty i efektywny w pracy.

Warsztaty/szkolenia możliwe są zarówno stacjonarnie jak i online.

 

Co mogą dostać pracownicy?

 

1. Analiza składu ciała jest świetnym, miarodajnym narzędziem. Uświadamia ludziom ewentualne błedy żywieniowe, odwodnienie czy skłonności do chorób metabolicznych (wszystko to jest odwracalne – porady jak to zrobić).

Dzięki tej metodzie można określić segmentowy odczyt dla każdego segmentu ciała ( noga lewa, prawa, ręka lewa, prawa, korpus):

– Masę ciała w kg

– Masę tkanki tłuszczowej w % i kg

– Masę tkanki mięśniowej w kg

– Całkowitą zawartość wody w organizmie w %

– Masę kości w kg

– Physique rating (niezależne od spadku wagi, różnice w proporcji tkanki tłuszczowej i masy mięśni)

– Wskaźnik trzewnej tkanki tłuszczowej – ile kg tłuszczu jest na brzuchu oraz pomiędzy narządami

– BMR – Wskaźnik podstawowej przemiany materii kcal

 

2. Wykład/szkolenie 

Przykładowe zagadnienia (niżej więcej):

– Proste i praktyczne wskazówki w jaki sposób można zmienić swoje przyzwyczajenia w zdrowe nawyki żywieniowe.

– Wskazówki praktyczne jedzenia poza domem.

– Lunch idealny, czyli jak radzić sobie bez Kanapki.

– Jak czytać etykiety?

–  Tricki oraz produkty pozwalające zminimalizować produkcję hormonu stresu – kortyzolu.

–  Błonnik i jego funkcje – jak praktycznie go wykorzystać

– Wiem co jem, czyli pułapki zdrowego żywienia (Pokazanie uczestnikom, że nie wszystkie „zdrowe” produkty są faktycznie zdrowe. Np. Musli, wafle ryżowe, koktajle, kanapka v. Big Mac, batony dla dzieci itp).

– Omówienie najpopularniejszych diet, m.in. dieta Dukana, Montignaca oraz Kwaśniewskiego – zalety i wady

 

Co może dostać pracownik?

 – uczestnictwo w warsztatach/wykładzie

– badanie składu ciała i omówienie wyników (wydruk): TO BADAMY/TAK WYGLADA WYNIK

– materiały szkoleniowe

– ebooka „Słodkości nie muszą być tuczące – przepisy na zdrowe i pyszne słodycze”

– miesięczny kontakt z dietetykiem – możliwość konsultacji online gratis.

 

Przykładowe tematy:

1. Prosta zmiana złych nawyków żywieniowych.

2. Wiem co jem, czyli jak omijać pułapki na drodze zdrowego żywienia.

3. Niedobory składników – czy Twoje ciało pokazuje czego Ci brakuje? (trądzik, wypadanie włosów, depresja, bóle stawów itp.)

4. 10 popularnych „zdrowych” produktów, których powinniśmy się wystrzegać.

5. Dieta w prewencji i leczeniu chorób sercowo-naczyniowych

6. Dieta a mikroflora jelit – co niszczy a co wspiera rozwój mikrobioty jelitowej 

7. Dieta przeciwstarzeniowa

8. Dieta w chorobach tarczycy

9. Zdrowa dieta dla zabieganych – jakie proste zmiany można wprowadzić, aby jeść zdrowo mimo braku czasu (czym się kierować w wyborach żywieniowych, porady odnośnie jedzenia w restauracjach, barach oraz zdrowe zakupy „żabce”)  

10. Zjadamy więcej niż nam się wydaje, gdzie czyhają pułapki? (jak oszukać umysł, aby jeść mniej)

11. Błonnik przyjaciel naszej diety

12. Zdrowe żywienie a etykiety

13. Nie daj się oszukać producentom żywności – nauka poprawnego czytania etykiet

14. Porównanie popularnych diet – czy warto je stosować? 

15. Jak zdrowo odżywiać się poza domem

16. Największe oszustwo żywieniowe!  

17. 10 najgorszych porad dietetycznych/mitów  

 

 

Możliwe również warsztaty z gotowaniem. np. Zdrowe nie znaczy czasochłonne – przepisy w 10 minut. ; Dbasz o sylwetkę i odmawiasz sobie słodyczy? Już nigdy więcej! Przepisy na batony, ciasta, serniki (Dowiesz się co i kiedy jeść aby nie zaszkodzić swojej sylwetce).

 

WIĘCEJ: https://dietaifitness.pl/szkolenia-dla-firm 

 

Kto prowadzi?

 

Ewa Trusewicz – Dietetyk kliniczny, Specjalista Promocji Zdrowia, właściciel strony www.DietaiFitness.pl , dietcoach. Ewa współpracuje z klubami Fitness, Klinikami medycyny estetycznej, pisze artykuły do magazynów internetowych i drukowanych, występuje w wielu audycjach radiowych i programach telewizyjnych, prowadzi szkolenia i wykłady dla mniejszych firm, jak i dla korporacji. Jest autorką książki dostępnej w empiku: KLIK

Copyrights © 2024 www.dietaifitness.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.