Warsztaty

Dieta i Fitness – Ewa Trusewicz  oferuje kompleksowe programy szkoleniowe oraz wykłady, które świadomie dbają o zdrowie zatrudnionych. Skupiamy się na korygowaniu błędnych nawyków żywieniowych oraz wypracowaniu nowego, zdrowego podejścia do odżywiania się

Metody pracy dobierane są w zależności od indywidualnych potrzeb przedsiębiorstwa i celów owego szkolenia czy wykładu. Współpraca może zatem przyjąć różne formy: od szkoleń w grupach od kilku do kilkunastu osób po indywidualne poradnictwo żywieniowe dla pracowników szeregowych oraz wyższej kadry zarządzającej.

Szkolenia te są świetnym materiałem na spotkania integracyjne, jako sposób motywowania i nagradzania pracowników, jak również wspomagają działania marketingowe i sprzedaży.

Zdrowy, świadomy, dobrze odżywiony i aktywny fizycznie pracownik jest szczęśliwszy, bardziej wypoczęty i efektywny w pracy.

 

Co mogą dostać pracownicy?

 

1. Analiza składu ciała jest świetnym, miarodajnym narzędziem. Uświadamia ludziom ewentualne błedy żywieniowe, odwodnienie czy skłonności do chorób metabolicznych (wszystko to jest odwracalne – porady jak to zrobić).

Dzięki tej metodzie można określić segmentowy odczyt dla każdego segmentu ciała ( noga lewa, prawa, ręka lewa, prawa, korpus):

- Masę ciała w kg

- Masę tkanki tłuszczowej w % i kg

- Masę tkanki mięśniowej w kg

- Całkowitą zawartość wody w organizmie w %

- Masę kości w kg

- Physique rating (niezależne od spadku wagi, różnice w proporcji tkanki tłuszczowej i masy mięśni)

- Wskaźnik trzewnej tkanki tłuszczowej – ile kg tłuszczu jest na brzuchu oraz pomiędzy narządami

- BMR – Wskaźnik podstawowej przemiany materii kcal

 

2. Wykład/szkolenie 

Przykładowe zagadnienia:

- Proste i praktyczne wskazówki w jaki sposób można zmienić swoje przyzwyczajenia w zdrowe nawyki żywieniowe.

- Wskazówki praktyczne jedzenia poza domem.

- Lunch idealny, czyli jak radzić sobie bez Kanapki.

- Jak czytać etykiety?

-  Tricki oraz produkty pozwalające zminimalizować produkcję hormonu stresu – kortyzolu.

-  Błonnik i jego funkcje – jak praktycznie go wykorzystać

- Wiem co jem, czyli pułapki zdrowego żywienia (Pokazanie uczestnikom, że nie wszystkie „zdrowe” produkty są faktycznie zdrowe. Np. Musli, wafle ryżowe, koktajle, kanapka v. Big Mac, batony dla dzieci itp).

- Omówienie najpopularniejszych diet, m.in. dieta Dukana, Montignaca oraz Kwaśniewskiego – zalety i wady

 

Co może dostać pracownik?

 

- uczestnictwo w warsztatach/wykładzie

- badanie składu ciała i omówienie wyników (wydruk)

- materiały szkoleniowe

- ebooka „Słodkości nie muszą być tuczące – przepisy na zdrowe i pyszne słodycze”

- miesięczny kontakt z dietetykiem – możliwość konsultacji online gratis.

Kto prowadzi?

 

Ewa Trusewicz – Dietetyk, Specjalista Promocji Zdrowia, właściciel strony www.DietaiFitness.pl , dietcoach. Ewa współpracuje z klubami Fitness, Klinikami medycyny estetycznej, pisze artykuły do magazynów internetowych i drukowanych, występuje w audycjach radiowych i telewizyjnych, prowadzi szkolenia i wykłady dla mniejszych firm, jak i dla korporacji.

Copyrights © 2014 www.dietaifitness.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.