Dieta i Fitness – Ewa Trusewicz oferuje kompleksowe programy szkoleniowe oraz wykłady, które świadomie dbają o zdrowie zatrudnionych. Skupiamy się na korygowaniu błędnych nawyków żywieniowych oraz wypracowaniu nowego, zdrowego podejścia do odżywiania się
Metody pracy dobierane są w zależności od indywidualnych potrzeb przedsiębiorstwa i celów owego szkolenia czy wykładu. Współpraca może zatem przyjąć różne formy: od szkoleń w grupach od kilku do kilkunastu osób po indywidualne poradnictwo żywieniowe dla pracowników szeregowych oraz wyższej kadry zarządzającej.
Szkolenia te są świetnym materiałem na spotkania integracyjne, jako sposób motywowania i nagradzania pracowników, jak również wspomagają działania marketingowe i sprzedaży.
Zdrowy, świadomy, dobrze odżywiony i aktywny fizycznie pracownik jest szczęśliwszy, bardziej wypoczęty i efektywny w pracy.
Co mogą dostać pracownicy?
1. Analiza składu ciała jest świetnym, miarodajnym narzędziem. Uświadamia ludziom ewentualne błedy żywieniowe, odwodnienie czy skłonności do chorób metabolicznych (wszystko to jest odwracalne – porady jak to zrobić).
Dzięki tej metodzie można określić segmentowy odczyt dla każdego segmentu ciała ( noga lewa, prawa, ręka lewa, prawa, korpus):
- Masę ciała w kg
- Masę tkanki tłuszczowej w % i kg
- Masę tkanki mięśniowej w kg
- Całkowitą zawartość wody w organizmie w %
- Masę kości w kg
- Physique rating (niezależne od spadku wagi, różnice w proporcji tkanki tłuszczowej i masy mięśni)
- Wskaźnik trzewnej tkanki tłuszczowej – ile kg tłuszczu jest na brzuchu oraz pomiędzy narządami
- BMR – Wskaźnik podstawowej przemiany materii kcal
2. Wykład/szkolenie
Przykładowe zagadnienia:
- Proste i praktyczne wskazówki w jaki sposób można zmienić swoje przyzwyczajenia w zdrowe nawyki żywieniowe.
- Wskazówki praktyczne jedzenia poza domem.
- Lunch idealny, czyli jak radzić sobie bez Kanapki.
- Jak czytać etykiety?
- Tricki oraz produkty pozwalające zminimalizować produkcję hormonu stresu – kortyzolu.
- Błonnik i jego funkcje – jak praktycznie go wykorzystać
- Wiem co jem, czyli pułapki zdrowego żywienia (Pokazanie uczestnikom, że nie wszystkie „zdrowe” produkty są faktycznie zdrowe. Np. Musli, wafle ryżowe, koktajle, kanapka v. Big Mac, batony dla dzieci itp).
- Omówienie najpopularniejszych diet, m.in. dieta Dukana, Montignaca oraz Kwaśniewskiego – zalety i wady
Co może dostać pracownik?
- uczestnictwo w warsztatach/wykładzie
- badanie składu ciała i omówienie wyników (wydruk): TO BADAMY/TAK WYGLADA WYNIK
- materiały szkoleniowe
- ebooka „Słodkości nie muszą być tuczące – przepisy na zdrowe i pyszne słodycze”
- miesięczny kontakt z dietetykiem – możliwość konsultacji online gratis.
WIĘCEJ: http://www.dietaifitness.pl/szkolenia-dla-firm
Kto prowadzi?
Ewa Trusewicz – Dietetyk kliniczny, Specjalista Promocji Zdrowia, właściciel strony www.DietaiFitness.pl , dietcoach. Ewa współpracuje z klubami Fitness, Klinikami medycyny estetycznej, pisze artykuły do magazynów internetowych i drukowanych, występuje w wielu audycjach radiowych i programach telewizyjnych, prowadzi szkolenia i wykłady dla mniejszych firm, jak i dla korporacji. Jest autorką książki dostępnej w empiku: KLIK