42698731_2198336306870852_442342865113186304_n

Makaron z czarnej fasoli z krewetkami, owocami morza w sosie śmietanowym – FIT

Danie w 12 minut :) 

42698731_2198336306870852_442342865113186304_n

Co potrzebujemy na 2 porcje?:

- 150g makaronu spaghetti z czarnej fasoli (z biedronki)

- 150g większych krewetek (lepiej aby były w skorupce – większy aromat)

- 150g mixu owoców morza 

- ostre papryczki (ile kto chce, ja dużo ;) )

- 1 cebula

- 200g cukinii

- 4 ząbki czosnku

- 200 ml śmietany 12% / jogurtu greckiego

- łyżeczka masła klarowanego

 

Przygotowanie:

 Bardzo szybkie, a jeszcze szybsze jak macie rozmrożone owoce morza (ja nie miałam ;) ). Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę dusimy do czasu aż rozmięknie. Dodajemy pokrojony drobno czosnek, papryczki i cukinię oraz owoce morza. Dusimy z 5-6 minut a w między czasie gotujemy makaron (ok 8 minut). Makaron po ugotowaniu warto przelać zimną wodą, ponieważ dość mocno się skleja. Jak owoce morza będą już gotowe (warto spróbować), wyłączamy palnik, dodajemy śmietanę albo jogurt grecki, mieszamy, podajemy z makaronem przystrojone pietruszką albo kolendrą :) Przepyyyycha!

 

42686550_2198336346870848_3501891109368365056_n

 



Ewa Trusewicz

Dietetyk z wykształcenia oraz przede wszystkim z powołania. Zainteresowanie psychologią przekształciło się w Dietcoaching. Skupiam się na indywidualności podopiecznego. Każdy z nas jest inny i dlatego żywienie powinno być podporządkowane wszelkim aspektom życia człowieka. Chora na chorobę tarczycy Hashimoto pomaga innym chorym.


Copyrights © 2014 www.dietaifitness.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.