Duszone warzywa serem pleśniowym i orzeszkami pini

Nasza wczorajsza kolacja, jak zazwyczaj robi się szybko i jest zdrowe :)

Składniki:

- Opakowanie warzyw mrożonych – ja wybieram mieszanki bardziej śródziemnomorskie (np. papryka, oliwki, cebula, cukinia, fasola szparagowa, brokuł, grzyby, bez ziemniaków)
- 2 ząbki czosnku
- Oliwa z oliwek lub olej lniany – łyżka na całą porcję
- 40 g sera pleśniowego typu camembert
- mała garstka orzechów pini

Przygotowanie:

Czosnek usmażyć na kropelce oleju rzepakowego z cebulą (jeśli nie ma jej w mieszance). Dodać mrożone warzywa. Kiedy wszystko będzie miękkie (al dente), zdejmujemy z ognia. Rozkładamy na dwa talerze. Orzechy uprażyć . Warzywa polać oliwą lub olejem lnianym, posypać cząstkami sera i orzechów.

Smaczne, szybkie i bardzo zdrowe danie. O dziwo sycące! :)


Ewa Trusewicz

Dietetyk z wykształcenia oraz przede wszystkim z powołania. Zainteresowanie psychologią przekształciło się w Dietcoaching. Skupiam się na indywidualności podopiecznego. Każdy z nas jest inny i dlatego żywienie powinno być podporządkowane wszelkim aspektom życia człowieka. Chora na chorobę tarczycy Hashimoto pomaga innym chorym.


  • Anonymous

    Mniam uwielbiam takie jedzonko. Często dodaję kasze i ciut przecieru pomidorowego ze szczyptą chili.

Copyrights © 2014 www.dietaifitness.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.